Hjemmelavet kattemad med oksekød
Opskriften er sidst opdateret: 4/10-2023
Det er vigtigt, at du anvender økologiske råvarer da konventionelt oksekød indeholder rester fra medicin. Næringsværdien i de økologiske produkter er også større, og kattene trives meget bedre, hvis man bruger økologisk fremfor konventionelt.
Opskriften er oversat og rettet til danske mål fra https://tcfeline.com/original-raw-cat-food-recipe/, hvor vi - ud fra vores erfaringer - har ændret på nogle få ting.
Bemærk: Vi har ingen forbindelser til hverken producenterne eller hjemmesiderne, som vi linker til i det nedenstående. Det er blot de ting, som vi har valgt at bruge.
Bemærk: Denne opskrift er IKKE egnet til en kat med nyreproblemer. Se opskriften nyrevenlig hjemmelavet kattemad med kylling i stedet for.
Ingredienser
- 900 g råt hakket oksekød uden ben ELLER 700 g hakket oksekød uden bed og 200 g hakket kalvehjerte
- 100 g rå kalvelever, hakket (rå kalvelever er essentiel, og må ikke udelades fra opskriften)
- 236 ml (ca. 2.3 dl) koldt vand
- 2 rå æggeblommer (man kan også bruge hele blødkogte æg, det er dog vigtigt at ægget så blødkoges - for at neutralisere avidinens binding til B-vitaminet biotin))
- 2 spsk. benmel (den primære kilde til kalcium i denne opskrift)
- 4500 mg fiskeolie (6 kapsler a 750 mg)
- Vi bruger Ecolomega fra Natur-drogeriet.
- Vi bruger 1½ kapsel E-vitamin 200 mg fra Berthelsen.
- Himalayasalt har et naturligt indhold af jod, så det er ikke nødvendigt at købe salt tilsat jod. Vi bruger f.eks. denne.
Det er ikke nødvendigt at tilføje A, B eller D vitamin, da disse forekommer naturligt i rå lever.
Fremgangsmåde
- Kom de rå æggeblommer (eller de blødkogte hakkede æg) i en stor skål og tilsæt rå lever og 236 ml vand, og pisk det godt sammen med et piskeris.
- Kom benmel og evt. taurin i skålen.
- Kom også E-vitamin og fiskeolie i skålen ved at prikke et lille hul i hver kapsel og pres indholdet ud i skålen.
- Kom salt i skålen.
- Pisk ingredienserne sammen til en jævn masse.
- Til sidst kommes det hakkede kød i skålen, og det hele røres sammen. konsistensen skal være ligesom tyk grød.
- Frys ned i mindre portioner på 2-3 dl.
Billeder
Billederne er taget fra https://tcfeline.com/